2012. március 21., szerda

Vedd számba mindazt, amit tanultál!



Amikor fiatal voltál, szüleid bizonyára megkérdezték tőled: "Mit tanultál ma?" - ezután te beszámoltál valamilyen iskolai leckéről. Még ha le is tagadtad, hogy bármit is tanultál volna, mélyen legbelül tudtad, hogy felfedeztél valami újat.
Minden élettapasztalattól bölcsebbé válsz, még a kihívásokkal járóktól is. Ha visszatekintesz a fájdalmas eseményekre, állj meg, és kérdezd meg magadtól: Mit tanultam belőle? Ez a kérdés segít meglátni a helyzetben rejlő kincseket, és rá fogsz jönni, hogy semmin sem estél át hiába.
Minden egyes körülmény türelemre, együttérzésre, erőre és más értékes leckékre tanít. Szánj egy percet arra, hogy számba vedd mindazt a tudást, amit mostanság elsajátítottál. Mi mindent tanultál tegnap? No és ma? Minden lecke értékes kincs, amelyen sosem veszíthetsz el, így hát élvezd és értékeld.

Gondolat a mai napra


Meglátom minden élményben a kincset, kinyervén minden kapcsolatból és helyzetből mindazt, amit csak meg lehet tanulni belőle. Akár egy búvár, aki rátalál egy szépséges gyöngyre, oly nagyra értékelem életem leckéit. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése