2012. március 7., szerda

Kristályok régen és ma



A kristályok energiái már Atlantiszon és Lemúriában is nagyon fontos szerepet kaptak, nem csak a gyógyítás szempontjából, hanem információ-, és energiahordozókként is alkalmazták õket. Késõbb az õsi Kínában, Egyiptomban, és a maja illetve inka birodalomban is a figyelem központjába kerültek. Kr.e. 93-ban Pilusz rendszerezte az ásványokat Természettudományos Enciklopédiájában, de még a középkori kolostorokból is fennmaradtak olyan feljegyzések, amelyek a kristályokkal való gyógyításról számoltak be. Manapság az emberiség újra elindult az ásványok energiájához vezetõ úton. A legegyszerûbb formában szerencsekövekként, talizmánokként használjuk õket, de egyre gyakrabban találkozunk a gyógyítás komolyabb formáival is. Az egyik lehetõség az, amikor az ásványokat fizikailag alkalmazzuk. Drágakõvizet készíthetünk belõlük, testünkre helyezhetjük õket, meditálhatunk velük. Mindezt úgy, hogy természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy az adott kristály milyen tulajdonságokkal rendelkezik, milyen hatással lehet fizikai és lelki állapotunkra. A másik módszer, hogy a kristály tudatával kerülünk kapcsolatba anélkül, hogy a kristályokat kézbe vennénk. De mi is a kristályenergia?

KRISTÁLYENERGIA ÉS GYÓGYÍTÁS:
A kristály energiája képes együtt rezegni élõ szervezetekkel és élettelen tárgyakkal. Valójában az emberi DNS is kristályos szerkezetû, és ha az energiák alapvetõ mûködési elvére gondolunk, könnyen megérthetõ, hogy ezeket az energiákat nagyon sok területen hasznosítani tudjuk, valamint képesek vagyunk közvetlen kapcsolatba kerülni velük. A kristályoknak önálló tudatuk van, ami valószínûleg magasabbrendû, mint az emberi tudat, hiszen velünk ellentétben nem rendelkezik elõítéletekkel és érzésekkel. A kristályenergia harmonizál, segítségével energiát tudunk közvetíteni vagy átadni.

A világon csak néhány kisebb csoport kapott felhatalmazást, hogy a kristály tudatának segítségével gyógyíthasson, illetve, hogy a módszert taníthassa. A tanfolyam során bizonyos ásványok sajátos rezgéseit bekódolják a sejtjeinkbe, amely lehetővé teszi, hogy a különböző rezgéseket a tenyerünkön keresztül közvetítsük másoknak, úgy hogy az adott kristály fizikailag még csak a közelünkben sincs.

"A gyógyítás mechanizmusát, végeredményét a szervezetben elõforduló valamennyi életfolyamatért illetve jelenségért felelõs ásványi anyag és kristályszerkezet kölcsönös együtthatása adja meg. Az ásványok fizikai, lelki és szellemi síkon egyaránt hatnak. Az õsi energetikai rendszerek már több ezer évvel ezelõtt leírták, hogy az ember és az Univerzum szoros kapcsolatában hogyan jelenik meg a Kozmikus Energia valamennyi élõ- és élettelen lényben, és hogy minden létezés forrása a Kozmikus Tudat. A föld ismert történelmi, és a legendák világába veszõ régmúlt korszakaiban élõ népeknél egyaránt nagy megbecsülés övezte a természet erõit, ahonnan a természetes gyógyászati rendszerek alapelemei származnak. Az ezzel kapcsolatos tudás az újkorban feledésbe látszott merülni, majd századunk utolsó harmadában kezdtük újra felfedezni és alkalmazni, mint a tradicionális orvoslást támogató önálló terápiát. Terjedését segíti az az egyre nyilvánvalóbb tény, hogy az emberiség egy új korszak kezdetének küszöbén áll. Földünk elérkezett fejlõdésének ahhoz a kritikus szakaszához, melyben meg kell nyitnia önmagát (mint evolúciója kezdetén) , hogy megismerjen új energiaforrásokat, energia-információ hordozókat, tárolókat. A Vízöntő-korszak a Kristályenergia korszakává válhat. Ez az új energia a Kristály-Tér-Erõ. Az õsi vallás az Ötödik Erõben látta a Teremtõ, a teremtés és a megértés kulcsát, amelyet mindenkinek önmagának kell keresnie, és kinyitni, felemelnie azt a fátylat, mely eltakarja a feledés és a tudás ablakát." (idézet a Kristályakadémia honlapjáról)

A KRISTÁLYOK TISZTÍTÁSA:
Bármilyen formában használjuk a kristályokat, minden használat előtt és után, valamint rendszeresen szükségük van tisztításra. Egyesek azt mondják jó módszer kitenni őket néhány napra, órára a Napra, mások szerint hasznos lehet vízzel tisztítani. A probléma csak az, hogy bizonyos puhább vagy könnyen fakuló ásványok nem bírják sem az áztatást, sem a Nap fényét hosszútávon...szétmállhatnak, kifakulhatnak vagy opálossá válhatnak. Azok a kristályok amelyeket szabad áztatni, legjobb tengeri sós vízbe helyezni rövid időre, azokat amelyek mállásra hajlamosak (lsd a határozó könyveket) esetleg tiszta vízű, hideg forrás alá lehet tartani, a Napra érzékenyeket pedig sokan a Hold fényére teszik ki. A kristályokat megtisztíthatjuk reiki energiával, vagy tibeti csengővel is. Mégis a legjobb módszer magával a Kristályenergiával tisztítani az ásványokat, legyen szó akár egy ékszerről, marokkőről, telepről. Ehhez azonban szükséges ennek a tisztítási folyamatnak a megtanulása. Beavatások, meditációk segítségével történik ez a tanulás, melyek alapjai az előző pontban leírt tények. Aki szeretné maradéktalanul felhasználni, és élvezni az ásványok csodálatos erejét, jelentkezhet a Kristályakadémia honlapján a tanfolyamra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése