2011. november 24., csütörtök

Gyógyítsd meg a haragot!


 Amikor heves érzelmek veszélyeztetik kapcsolataid szentségét, emlékezz arra, hogy a szeretet mindig benned él. A haragot eszközként használhatod fel a félelem vagy a szeretet növelésére aszerint, hogy melyik mellett döntesz. Ha ügyet csinálsz valamiből, s egy másik ember ellen falakat húzol magad elé, megvéded magad az érzelmek átélésétől. A szeretet úgy közelíti meg a dolgokat, hogy lerombol minden korlátot, így lehetővé teszi számodra, hogy őszintén szembenézz az illetővel.
A te szereped nem abból áll, hogy megváltoztass valakit, vagy mentegetőzz. Ezek olyan viselkedésformák, melyek növelik a félelmet, mert azt hitetik el veled, hogy elkülönültél a többiektől és Istentől. Isten hozzáállása a haraghoz abból áll, hogy mindig emlékeznünk kell a minden emberben és kapcsolatban benne rejlő isteni természetre.
Szabadulj meg attól a kényszeredtől, hogy megtudd, miként alakul majd a helyzet. Egész figyelmedet irányítsd annak tudatosítására, hogy immáron minden a legjobbra fordult. Ez a bizonyosság ellazítja a benned esetlegesen felmerülő védekezési mechanizmusokat, és lehetővé teszi, hogy a körülményektől függetlenül is élvezni tudd a napodat.
Teljes egészében érezd át a kapcsolatodra vonatkozó érzéseidet - ne tagadd le őket. Csak oszlasd el az illúziót, miszerint a másik személy elkülönült tőled, vagy hogy elszigetelődtél a szeretettől. Ez egészséges és hazaterelget a szeretethez.

Gondolat a mai napra


Bármi történjék is, állandó összeköttetésben állok a szeretettel. A haragon egészséges és gondoskodó módon teszem túl magam Megengedem magamnak, hogy átérezhessem ezt az érzést, mégis, mindig emlékezem arra, hogy ennek az eredete egy illúzíó - az igazság az, hogy ebben a pillanatban minden meggyógyult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése