2012. április 18., szerda

Finom energiáink megérzése és észlelése


Ennek a gyakorlatnak az az egyedüli célja, hogy érzékenyebbé váljunk a fizikai testünket körülvevő nagyon finom kisugárzásokkal szemben. A gyakorlat egyedül is végezhető, de gyakorolhatjuk valamelyik barátunkkal is.
A gyakorlatokat a kézzel kezdjük, mivel azzal lehet a legegyszerűbben érzékelni az aura finom energiáit. Amikor lényünk érzékenységét bizonyos irányban fejlesztjük, más irányokban is növekedni fog az érzékenységünk.

1. Helyezkedjünk kényelmes ülőhelyzetbe, és végezzük el a relaxációs gyakorlatot.
2. Dörzsöljük össze a tenyerünket 15-30 másodpercen keresztül, ez fokozza általános érzékenységüket.
3. Nyújtsuk magunk elé, mintegy 30-45 centiméterre tenyérrel egymás felé fordított kezünket.
A tenyerek úgy 60 centiméterre legyenek egymástól.
4. Tenyerünket lassan közelítsük egymáshoz, amíg lehet, de ne érintsék egymást.
5. Lassan húzzuk szét őket, mintegy 20 centiméternyire egymástól. Lassú és biztos mozdulatokkal ismételgessük ezt a ki-be mozgást.
6. A gyakorlat végzése közben figyeljünk arra, mit érzünk és észlelünk. Lehet, hogy növekvő nyomást, rugalmasságot, bizsergést vagy valami mást tapasztalunk. Érezhetjük úgy, hogy valami sűrűség keletkezik a tenyereink között. Hideget, meleget,'akár lüktetést is érezhetünk.
7. Szánjon rá néhány percet, és próbálja meghatározni, mit érez. Ne törődjék vele, hogy képzelődik- e vagy sem, hogy nem ugyanazt érzi, amit mások, mert ez így van rendjén. Ne felejtse el, hogy aurafrekvenciája mindenki másétól különbözik, így az észlelései is eltérhetnek a másokétól. Csak az számít, hogy ön mit érez.
8. Ez a gyakorlat segít a koncentráció fejlesztésében és annak a felismerésében, hogy energiaterünk nemcsak a bőrfelszínig ér. Hasznos és érdekes lehet följegyezni a gyakorlat során szerzett benyomásokat és tapasztalatokat, hogy össze tudjuk hasonlítani a későbbi észlelésekkel, amikor ez a képességünk már továbbfejlődött, így meg tudjuk állapítani, mennyit haladtunk a test körüli finom energiák észlelésének a kifejlesztésében.
9. A fenti gyakorlat elvégzése után bizonyára szeretne továbblépni. Ezért tartsa maga elé ruhátlan bal alkarját, és emelje fölé mintegy 40-50 centiméteres magasságban a jobb kezét.
10. Lassan közelítse a jobb kezét a bal alkarjához, és figyelje, hogy mit érez. Mennyire közelíti meg az alkarját, amikor érezni kezdi a kisugárzó energiát? Érezhet nyomást, meleget, hideget, sűrűséget stb.., nagyjából úgy, mint ahogy az egymás felé fordított kezei között érezte. Lehet, hogy csak nagyon gyengén fogja érezni, de éreznie kell. Ha nem érzi, ismételje meg. Ne felejtsük el, hogy azt a képességet élesztjük fel, amellyel tudatosan érzékeljük a körülöttünk lévő finom energiákat.

Állandóan ki vagyunk téve idegen energiák hatásának, amelyek auránk energiaterével ütközve megbillenthetik egyensúlyunkat. Ezek az energiák nagyon sokfélék lehetnek a haragtól a bujaságig vagy a vásárlási kényszerig. Lehetnek a szeretet és a barátság energiái, de a számító befolyásoláséi is. Minél kifinomultabban tudjuk érzékelni auránkat, annál könnyebben ismerjük fel és szabályozzuk, hogy milyen energiákat engedünk ki- és belépni.

Valamennyien tapasztaltuk már, hogy egy szobába lépve érezni lehetett, hogy éppen akkor ért véget egy veszekedés vagy heves vita. A szoba még őrzött valamit a feszültségből, sűrű volt a levegő, és valahogy magunk is ingerültté váltunk. Nagyon sok ilyen, nehezen észlelhető energiahulladék és sugárzás van, amelynek nagyon könnyen a hatása alá kerülhetünk, ha nem tudatosítjuk magunkban a jelenlétüket, és nem fokozzuk a velük szembeni érzékenységünket. A következő gyakorlat célja, hogy tudatosabbá tegye számunkra azt a hatást, amelyet a külső energiák gyakorolnak ránk. Az aurával kapcsolatos érzékenységünk növelése lehetővé teszi, hogy blokkoljuk a stresszt keltő energiákat, és irányítsuk azokat, amelyek gyógyítanak.

1. Helyezkedjünk el kényelmes ülőhelyzetben, és szánjunk néhány percet az ellazulásra. A szemünket lehunyhatjuk a gyakorlat közben, de nyitva is tarthatjuk.
2. Az egyik kezünket tartsuk tenyérrel felfelé, a másik kezünk mutatóujját pedig irányítsuk a nyitott tenyerünk felé. Az ujjunk mintegy 5-10 centiméternyire legyen a másik kezünktől.
3. Vegyünk néhány lassú, mély lélegzetet. Légzés közben képzeljük el, amint az energia beleépül a lefelé mutató kezünkbe.
4. Néhány perc múlva kezdjünk lassan kis köröket rajzolni a mutatóujjunkkal. Vizualizáljuk, hogy energiaspirál tekeredik ki az ujjúnkból, és energiakört alkotva megérinti a másik kezünk nyitott tenyerét. Lelki szemünkkel lássuk a spirál alakú energiaáramot. Ne törődjünk vele, hogy képzelődünk-e, hiszen azon fáradozunk, hogy bizonyítsuk: az energia követi a gondolatainkat.
5. Figyeljük meg, mit érzünk a tenyerünkben. 
6. A tenyerünk után most próbáljuk meg ugyanezt a csupasz alkarunkon. Vizualizáljunk, és kis spirálokban bocsássuk az energiát az alkarunkra. Figyeljük meg, mit érzünk. Némi időráfordítás és gyakorlás után megállapíthatjuk, hogy többé-kevésbé ugyanazt tapasztaljuk. Változást csak az intenzitásban fogunk észrevenni. Ilyen gyakorlatokkal finomítjuk észlelésünket, hogy felismerjük azokat az érzéseket, amelyek jelzik, hogy valami nagyon finom behatás érte az energiaterünket.
7. A gyakorlat partner bevonásával, más variációban is végezhető. Állítsuk az illetőt háttal magunk felé, és nyújtsuk ki a kezünket, tartsuk a hátától 10-20 centiméternyi távolságra. Lassan irányítsunk a kezünkből energiát a partnerünk hátára, ahogy az előbb a saját alkarunkra. Rajzoljunk az energiasugárral egyszerű geometriai mintákat, kört, négyszöget, háromszöget. Partnerünk pedig, anélkül, hogy megérintenénk, próbálja megmondani, milyen ábrát rajzoltunk rá. Ismételjük meg többször az ábrát, és koncentráljunk, amikor az energiát kivetítjük.
8. Partnerünk próbálja megérezni és azonosítani a formát, amelyet a hátára rajzoltunk. Beszéljük meg, hogy mit érzett, és ezt hasonlítsuk össze a saját korábbi észleléseinkkel.
9. Fokozatosan növeljük a távolságot. Milyen messzire tudjuk tartani a kezünket az illető hátától úgy, hogy még érezze rajta a kört? Ha valaki mögénk áll, milyen távolságból vagyunk még képesek megérezni és azonosítani a ránk vetített energiamintákat?
10. Kezünkkel lassan közelítsük meg az alkarunkat, és figyeljünk, hogy mit érzünk. Mennyire közelítjük meg az alkarunkat, mielőtt megérezzük az energiáját? Emlékezzünk rá, hogy általában nyomást, meleget, hideget, sűrűséget stb. érezhetünk. Nagyjából ugyanazt fogjuk érezni, mint a két kezünk között. Lehet, hogy gyengébben, de ereznünk kell, ha mégsem, akkor lassan ismételjük meg. Ne feledjük, azt a képességünket élesztjük fel, amellyel tudatosan észleljük a minket körülvevő finom energiákat.













































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése