2012. február 24., péntek

Kristályok

Mindenki szereti a szép drágaköveket, de azt nem igazán tudjuk, hogy némelyikhez miért vonzódunk és egy másik fajta miért nem tetszik, hiába szép és/vagy drága. A kristályok gyógyító célú használata az ősi Indiából ered. Már több ezer éve észrevették, hogy ezek a kövek nem csak a lelkünkre, hanem a testünkre is hatnak.

.

Hogyan hat?
Ma már tudjuk, hogy a kristályoknak kristályszerkezetükből és ásványi-anyag tartalmukból adódóan saját rezgésük van. Ez a rezgés a fajtára jellemző, szabályos és állandó (ezért használnak pl. az órákban kvarc/hegyi kristályt). Testünknek és egészséges szerveinknek is van egy sajátos, szabályos rezgése, ezeket az elektromágneses jeleket érzékeli pl. az EKG, EEG és használják a biorezonancia terápiák. 
Ha szervezetünk működése szabálytalanná válik (betegség,lelki problémák) szükség lehet egy külső forrásra, ami megmutatja a szabályos ritmust. Testünk több mint 70 %-a víz, ez a víz pedig kiváló információ tároló és hordozóként működik. A tóba dobott kő által keltett hullámok (rezgések) parttól-partig terjednek és így van ez a testünkben is. A kristály átadja rezgését a testünknek és az a szervünk, melynek saját rezgése legjobban hasonlít, vagy egyezik a kristályéval megpróbál igazodni a kő rezgéséhez. Ha frekvenciánk szabályos, akkor nem változik (megfelelő kristály esetén), ha viszont a ritmus felborult, a hibás szervünk igazodik a kristály szabályos rezgéséhez, mint ahogy a metronom adja az ütemet a zenéhez.


Kristályok kiválasztása
Sokan úgy keresnek nálunk kristályokat, hogy kinek mi a csillagjegye. Szerintünk ez az utolsó szempont, ami szerint választanunk kell, ez a módszer tökéletes a vásárokban, ahol fő szempont, hogy gyorsan eladjuk a köveket.
Alapvetően mindenkinek saját magának kellene kristályt választani. Tapasztalataink szerint pontosan megérezzük, hogy melyik kristályra (rezgésre) van szükségünk. Számtalanszor előfordult, hogy az érdeklődő meg állt a marokkövek felett és ahogy végig nézett rajtuk, szinte gondolkodás nélkül választott ki egyet, talán éppen olyat, aminek a színe igazán nem is tetszett neki és nem is tudta megmagyarázni, hogy miért azt választotta. Amikor a könyvekben utána néztünk, hogy az adott kő mire hat, kivétel nélkül mindenki rájött, miért kell neki ez a kristály, megtalálta a leírásban az adott problémát. Sok esetben a kiválasztott követ kézben fogva meleget, bizsergést, lüktetést is lehet érezni, míg más kő egyáltalán nincs hatással ránk.
Tehát elsősorban hagyatkozzunk a megérzésünkre, vagy kereshetünk kristályt egy adott problémára is, de választhatunk szín alapján (annak is oka van). Ha ajándékként vesszük hagyatkozzunk a színre és az esetleges problémára, vagy marad a horoszkóp (az igazi horoszkóp pontos adatok alapján egyénre szabottan készül).


Tisztítás, feltöltés

A kövek vásárlása után első dolgunk a tisztítás és a tárolt információk kiürítése legyen, mielőtt használnánk. A kristályok képesek átvenni használójuk rezgéseit és egy kő sok kézen megy át mielőtt végleges tulajdonosához kerül.
Először is egyszerűen mossuk meg amelyiket lehet (nem oldódik vízben), de a kristályok tisztítására és feltöltésére számtalan megoldás létezik. Eláshatjuk a követ földbe egy napra, vagy tehetjük néhány órára natúr tengeri- vagy kősóba, de ezután ezt a sót másra már nem használhatjuk, mert az átvett információkat tárolja. Vigyázat, némelyik ásványt a só károsítja! módszer az is, ha a megmosott köveket egy Himalája-kristálysó lámpára tesszük néhány órára, ebben az esetben a bekapcsolt sólámpa folyamatosan tisztítja magát is.
Évezredek óta bevált módszer a füstöléssel való tisztítás is, ez csak néhány percet vesz igénybe, de a porózus kövekben megmaradhat a füstölő szaga.
A legegyszerűbb, jól bevált módszer a folyóvízzel történő tisztítás, kiürítés. A köveket tegyük egy vízzel teli pohárba és vékony sugárban 10-15 percig folyassuk rá a vizet. A víz folyamatos rezgése a lényeg. A vízben oldódó ásványokat (pl. malachit,türkiz, magnezit, stb.) közvetett módon tisztítjuk: tegyük a köveket egy üvegpohárba és a poharat helyezzük egy nagyobb edénybe. Ebbe a nagyobb edénybe folytatjuk a vizet, aminek rezgését az üvegpohár akadály nélkül átengedi. Tisztítás után, használat előtt érdemes a kristályokat energiával feltölteni. Erre legjobb a felkelő vagy lemenő nap vöröses fénye. Az a napfény a legmegfelelőbb, amibe még éppen bele tudnánk nézni. Fél óra napoztatás már elegendő.
Feltölthetjük köveinket más kövekkel is. Erre legmegfelelőbb egy nagyobb, vagy több kisebb darab hegyikristály, citrin, hematit, vagy ametiszt, de feltöltés után ezeket a köveket is meg kell tisztítanunk, így ezt a feltöltést leginkább fényre, vízre érzékeny köveknél alkalmazzuk.



A kövek használata
A kristályokat viselhetjük testünkön, vagy elhelyezhetjük a minket körülvevő térben is. Általános szabályként elmondhatjuk, hogy egy gramm kristály kb. 20-25 cm sugarú körben (gömbben) adja át a rezgését. Természetesen vannak kisebb és nagyobb energiájú kristályok is. Tehát már egy kisebb medál is átadja energiáját testünknek, míg táskában hordva már nagyobb darabra lenne szükségünk.
Használhatjuk a kristályokat terápiás célra is, ilyenkor, miután kényelmesen elhelyezkedtünk, a kiválasztott és előzőleg feltöltött követ helyezzük a megfelelő testrészre. Használat után a kristályokat mindig tisztítsuk meg és a következő felhasználás előtt töltsük fel.
Használhatjuk a köveket víz energetizálásra, kristályvíz-elixír készítésére is. Ebben az esetben a hordozó víz tárolja a kristályok információit. Ezt a vizet mid külsőleg, mid belsőleg is lehet használni, hatása megegyezik a felhasznált kristályok hatásával. Víz energetizálásra a hegyikristály, ametiszt, rózsakvarc keveréke a legjobban bevált alap. Elixírt mindegyik ásványból lehet készíteni közvetett vagy közvetlen módon.
Előfordulhat, hogy egy idő után a kedvenc kövünk már nem annyira tetszik, ilyenkor az adott rezgésre egyszerűen már nincs szükségünk, a problémánk megszűnt vagy megváltozott, esetleg a kristály telítődött (tisztítás).




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése